Працівники СБУ у Києві затримали учасника терористичної організації «ІДІЛ», який 7 років переховувався від правосуддя

Також він намагався налагодити у столиці канал незаконної легалізації вихідців з країн з підвищеним терористичним ризиком

Співробітники СБУ в Києві затримали учасника терористичної організації "ІДІЛ", який 7 років переховувався від Інтерполу. До цього чоловік тривалий час перебував на Близькому Сході, де займався переправленням бойовиків на територію Сирії. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Зловмисником виявився громадянин однієї із країн Центральної Азії, який ще до повномасштабного вторгнення росіян нелегально прибув в Україну, використовуючи іноземний паспорт підставної особи.

До цього він тривалий час перебував на Близькому Сході, де займався переправленням бойовиків терористичної організації на територію Сирії.

Після прибуття в Україну зловмисник намагався переховуватися від правосуддя, постійно змінював номери мобільних телефонів та адреси орендованих квартир у різних містах.

Згодом він намагався налагодити у Києві канал незаконної легалізації вихідців з країн з підвищеним терористичним ризиком.

Співробітники СБУ затримали його за місцем тимчасового проживання в Києві.

Він перебуває під вартою відповідно до процедури екстрадиційного арешту.

Раніше повідомляли: у центрі Києва вчитель музики насміхався з загиблих Героїв (ФОТО/ВІДЕО)

Вирішується питання про екстрадицію затриманого до країни походження, яка оголосила його у міжнародний розшук у 2017 році.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також