У центрі Києва вчитель музики насміхався з загиблих Героїв (ФОТО/ВІДЕО)

Правоохоронці затримали його "по гарячих слідах" одразу після того, як він виклав у Мережу провокативний відеоролик

СБУ та ОГП домоглися арешту провокатора, який насміхався та знущався з загиблих Героїв на Майдані Незалежності. Про це передає пресслужба СБУ.

Проросійський агітатор у центрі столиці виправдовував воєнні злочини окупантів, чекав на захоплення Києва та "приєднання" України до складу країни-агресорки.

Зрадником виявився столичний вчитель музики Денис Пікулик з Харкова. Зігдно інформації з соціальни мереж, ще у 2007 році він переїхав до столиці, де працював вчителем музики, а у вільний час гуляв столицею та записував провокативні відеоролики, в яких знущався з українських Героїв.

Правоохоронці затримали його "по гарячих слідах" одразу після того, як він виклав у Мережу відеоролик, записаний біля місця вшанування загиблих Героїв на Майдані Незалежності. На цьому відео він паплюжив честь загиблих воїнів і принижував чинних військовослужбовців України.

СБУ встановила, що він створив два телеграм-канали, в яких героїзував росіян і поширював брехню про Сили оборони.

Читайте також: у Львові засуджено трьох учасників незаконних формувань рф

Фігуранту повідомлено про підозру за чч. 1, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників). Зловмисникові було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Йому загрожує до 8 років в'язниці.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також