Правоохоронці встановили адміністратора каналу нового молодіжного руху (ВІДЕО)

Ним виявився неповнолітній хлопець

ФОТО: скриншот з відео

Нагадаємо, в Україні почали масово поширювати молодіжний рух ПВК «Редан». Він виник й активно діє в росії. Підлітки збираються великими групами й в громадських місцях влаштовують бійки між представниками двох субкультур. 

Однак, кіберполіція встановила адміністратора телеграм-каналу нового молодіжного руху Ним виявився 16-річний житель Дніпра. Телеграм-канал заблоковано.

Про це повідомила Національна поліція України.

 За словами хлопця, канал був створений для отримання заробітку від реклами, тож для популяризації ресурсу він використав назву нового молодіжного руху. Бронювання реклами коштувало 10 доларів США.  

Кіберполіція заблокувала телеграм-канал, який адміністрував неповнолітній.   З хлопцем та його батьками спілкуються правоохоронці.

Зокрема, кіберполіція заблокувала 18 каналів та груп, через які популяризували рух «Редан».

Штучне поширення субкультури «ЧВК Редан», є спробою російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію, аби втягнути дітей у протиправну діяльність.

“Провокування конфліктів і масових бійок між підлітками – таку мету ставлять перед собою організатори зібрань молоді, утім поліцейські завадили реалізувати ці злочинні задуми. Загалом протягом двох днів у різних регіонах держави відбулося близько 30 зібрань молоді. Правоохоронці оперативно відреагували і не допустили конфліктних ситуацій між підлітками”, – пише пресслужба.

За словами начальника управління ювенальної превенції Національної поліції України Василя Богдана, до відділів поліції запросили більше 700 осіб, більшість з яких були неповнолітніми. Наразі з ними та їхніми батьками проводяться профілактичні заходи. Зокрема роз’яснюється, що за відповідні дії передбачена адміністративна або ж кримінальна відповідальність.

Кіберполіція, зі свого боку, заблокувала 18 каналів й груп, які були створенні для розкручування молодіжного руху й дестабілізації ситуації в Україні. Наразі встановлюються джерела фінансування та адміністраторів цих інформаційних каналів.

“Аби не дати ворогу успішно провести свою ІПСО і застерегти дітей від необдуманих вчинків, ми спілкуємося із адміністраціями та педагогічними колективами навчальних закладів, але головне: ми звертаємося до батьків і закликаємо їх бути друзями своїх дітей, проводити з ними більше часу, підтримувати їх, цікавитися, з ким вони спілкуються і як проводять дозвілля, – додав Василь Богдан.

Нагадаємо, правоохоронці посилять патрулювання вулиць через поширення агресивного підліткового руху «Редан».

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк