Правоохоронці викрили групу аферистів, які викрали з рахунків львівського підприємства майже 6 млн грн

афера
афера

Двоє уродженців Кривого Рогу, спільно із невідомою на цей час особою, з лютого до травня цього року розробили та втілили у життя злочинний план із викрадення близько 6 млн грн з одного львівського підприємства.

Про це, у «Facebook», повідомила головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко.

За її словами, махінатори видали себе за авторизованого користувача банківського рахунку львівського ТзОВ та несанкціоновано перерахували на рахунок очолюваного одним із зловмисників ФОПу 5 888 000 грн.

Зазначається, що зловмисникам удалось це зробити шляхом обману представників мобільного оператора, які видали їм дублікат сім-карти, що прив’язана до рахунку підприємства. Зараховані на рахунок фігуранта кошти вони зі спільником перерахували на 18 нововідкритих рахунків у різних банках і через банкомати отримали їх «на руки».

«На цей час зібрали необхідні докази для підписання вказаним особам про підозру. Одного фігуранта затримано в Кривому Розі, іншого — у Києві. Їхні дії кваліфікуємо за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 185 (крадіжка) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) КК України», — розповіла Діденко.

За вчинене їм загрожує від 7 до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним міри запобіжних заходів. Водночас, встановлюється причетність інших осіб до вчиненого.

varta1.com.ua: Новини