Президенти України закликають світ врятувати захисників «Азовсталі»: звернення

Три попередні президенти закликають врятувати військових

Попередні президенти України — другий, третій та п’ятий президенти — Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Петро Порошенко закликають світових лідерів допомогти врятувати захисників Маріуполя на «Азовсталі».

Про це йдеться у спільному зверненні президентів, опублікованому Петро Порошенком. 

«Ми, Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Петро Порошенко, — другий, третій і п’ятий президенти України, — звертаємось до керівників країн світу. До держав-членів Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та Канади, Китаю, Туреччини та інших, а також до ООН. Просимо усіма наявними дипломатичними ресурсами допомогти українській владі врятувати життя цивільних і військових українців, яких на території заводу «Азовсталь» Росія за наказом Путіна намагається знищити варварськими методами», — йдеться у зверненні.

Вони акцентують увагу на тому, що  шокуюча жорстокість російських військових позбавлена сенсу, а Маріуполь практично вщент зруйнований російською армією.

Президенти наголошують, що те, що відбувається на Азовсталі, — спроба кривавої помсти.

«Батальйон «Азов», наші морпіхи, наші прикордонники вже увійшли в історію, бо їхній військовий подвиг безпрецедентний. І це наші національні герої, самовіддані, сміливі, патріотичні. Але зараз вже не йдеться про рівний чи нерівний бій. На очах усього світу відбувається спроба кривавої помсти і розправи росіян над тими, хто, хоча й перебуває в оточенні, але переміг їх силою духу і силою волі. Закликаємо кожного з вас долучитися до того, щоби врятувати життя героїчних українців», — йдеться у зверненні.

Зазначимо, що Ірина Верещук повідомляла, про початок операції щодо евакуаційної місії з порятунку важкопоранених. 

Звернення президентів України

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також