Путін готовий оголосити про «перемогу» у війні проти України

ЗМІ називають дату: кінець серпня

фото: REUTERS

Президент РФ володимир путін має намір оголосити про «переможне завершення спеціальної військової операції» на території України за 2–3 тижні до початку єдиного голосування в росії, яке має відбутися 11 вересня, розповів український дипломат Олег Шарп із посиланням на джерела в посольстві, яким напередодні наради глави Кремля з членами Ради безпеки РФ були надіслані циркуляри, в них викладається алгоритм підготовки до цього дня, пише «Фокус».

За його словами, путін готовий оголосити про «перемогу» у війні проти України незалежно від обставин на фронті. Крім того, максимум на що розраховують зараз у Кремлі — це захоплення всієї території Херсонської, Харківської, Донецької і Луганської областей. Одеська та Миколаївська області у план максимум путіна вже не входять.

Також у плані мінімум президент росії допускає втрату правобережної частини Херсонської області, а також не взяття Слов’янська та Краматорська Донецької області.

Однак у будь-якому разі російський глава планує оголосити, що «цілі спецоперації досягнуто, більшу частину нацистських батальйонів знищено, Україна втратила свій військово-технічний, оборонний та економічний потенціал, а на заході Росія показала, що на її думку треба зважати».

Олег Шарп додав, що після цього на окупованих територіях України планують збудувати багатоешелоновану оборону, щоб зафіксувати наявний на той момент рубіж. Після чого в Кремлі планують заявити, що РФ зупинилася «доброю волею», а якщо Україна і Захід намагатимуться «зазіхати на історичні землі РФ, то ми ні перед чим не зупинимося».

Що за «єдиний день голосування»?

У єдиний день голосування, яке відбудеться 11 вересня 2022 року, в росії відбудуться виборчі кампанії різного рівня. У тому числі вибори 15 глав суб’єктів Федерації, вибори депутатів 6 законодавчих органів структурі державної влади суб’єкти росії.

Нагадаємо, 22 червня стало відомо, що володимир путін раптово скликає Радбез РФ. Порядок денний нарада спікер Кремля Дмитро Пєсков не уточнив, проте вона проходила на тлі активних бойових дій в Україні та погроз росії на адресу Литви.

Водночас президент США Джо Байден вважає, що війна в Україні може стати випробуванням на витривалість для ЄС і росії. За його словами, у якийсь момент воєнні дії перетворяться на гру на очікування, в якій буде видно, що може витримати Європа й РФ.

Як повідомлялося, якщо війна в Україні затягнеться, більшість людей не повернеться з-за кордону.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий