Путін намагається створити альтернативу НАТО: в ISW з'ясували, про які країни йдеться

На святкування Дня Військово-морського флоту прибули представники 31 держави

Російський диктатор володимир путін використав святкування Дня Військово-морського флоту, щоб спробувати сформувати антизахідну коаліцію з низки азіатських і близькосхідних країн.  Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

На параді у Санкт-Петербурзі взяли участь кораблі ВМС Китаю, Алжиру та Індії. Водночас присутніх представників країн було значно більше - 31 держава, серед яких - Азербайджан, Венесуела, В'єтнам, Куба, Лівія, М'янма, Сирія, Катар, Об'єднані Арабські Емірати та країни Південної Африки.

Аналітики звернули увагу на те, що заступник міністра оборони рф Олександр Фомін зустрівся з командувачем ВМС Народно-визвольної армії Китаю Ху Чжунміном та обговорив з ним співпрацю між країнами у військово-морській сфері.

 Крім того, схожу зістірч він провів з командувачем ВМС М'янми Він Хтейном. При цьому міністр закордонних справ росії Сергій Лавров зустрівся з міністром закордонних справ Малайзії Мухамадом Хасаном в Куала-Лампурі та домовився про розширення російсько-малайзійських дипломатичних контактів.

«Росія останнім часом активізувала співпрацю з низкою цих держав, включаючи Венесуелу, Кубу, Індію та В'єтнам», - додають експерти.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також