Результати опитування населення щодо навчального оповіщення населення м. Львова та області

Перевірялась справність технічних засобів оповіщення (електросирен) шляхом їх увімкнення. Про це повідомляє Департамент з питань цивільного захисту облдержадміністрації.


З метою перевірки рівня готовності технічного стану територіальної системи централізованого оповіщення 18 жовтня 2017 року департаментом з питань цивільного захисту облдержадміністрації проводилось навчальне оповіщення населення м. Львова та області за сигналами цивільного захисту. 


З метою визначення рівня звукового сигналу електросирен, розташованих на території міст Львова, Борислава, Дрогобича, Стрия, Самбора, Трускавця та Червонограда, під час перевірки проводились електронні консультації з громадськістю у вигляді інтерактивного опитування мешканців в мережі Інтернет.


Для опитування зголосились 2972 респонденти, які проводили визначення рівня звучання електросирен за оцінками “Добре”, “Ледь чути”, “Не чути зовсім” із зазначенням адреси місця перебування під час включення електросирен.


Оцінки розподілились наступним чином:


“Добре”               – 1938 опитуваних;


“Ледь чути”         – 380 опитуваних;


“Не чути зовсім”  – 357 опитуваних.


Не вказали адресу місця перебування під час опитування (відповідно оцінка не була врахована при складанні карти) – 297 опитуваних.


Результатом опитування став інформаційний продукт “Карти покриття звуковими сигналами цивільного захисту”, на базі якого будуть проводитись роботи з покращення якості оповіщення населення.


Зауваження щодо недостатньої якості озвучення територій, що надійшли під час попереднього опитування 18 січня поточного року, вивчені та проаналізовані фахівцями із зв’язку департаменту з питань цивільного захисту облдержадміністрації, управління з питань НС та ЦЗН Львівської міської ради, структурних підрозділів з питань цивільного захисту міськвиконкомів Дрогобича, Самбора, Стрия, Трускавця та Червонограда.


  На підставі аналізу проведено роботи з встановлення сигнально-гучномовних пристроїв у “проблемних зонах” з низьким рівнем озвучення, зокрема:


  у м. Львові


  - підключено до системи централізованого оповіщення електросирену   ПАТ «Кондитерська фірма »Світоч" (вул. Ткацька, Шевченківський район);


  - відновлено працездатність електросирени ДУ «Львівський науково-дослідний інститут епідеміології та гігієни МОЗ України» (вул. Зелена, Личаківський район);


  - відновлено працездатність електросирени ТзДВ «Львівський завод фрезерних верстатів» (вул. Зелена, Личаківський район);


  - відновлено працездатність електросирени на житловому будинку №95 на вул. Зеленій (Личаківський район);


  - підключено до системи централізованого оповіщення електросирену на ТЕЦ-1 ЛМКП «Львівтеплоенерго» (вул. Козельницька, Сихівський район).


  у м. Стрий


  - встановлено об’єктову систему оповіщення на території КП “Ринок”   (вул. Кравецька).


  У 2018 році роботи із встановлення сигнально-гучномовних пристроїв та обладнання для оповіщення населення будуть продовжені як в містах обласного значення так і в новостворених об’єднаних територіальних громадах (ОТГ), а також в інших сільських та міських громадах, які дали згоду на фінансування та співфінансування заходів із впровадження (встановлення) місцевих систем оповіщення.


Дякуємо всім, хто відгукнувся та прийняв участь в опитуванні!


Карта



 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі