РФ наближається до другого за величиною ядерного об’єкта України

Російські сили зараз знаходяться в 20 милях

Російські війська наближаються до другого за величиною ядерного об’єкту України. Про це заявила представник США в ООН Лінда Томас-Грінфілд, пише «CNN».

«Російські сили зараз знаходяться в 20 милях і наближаються до другого за величиною ядерного об’єкту України», — сказала вона.

Другим за величиною ядерним об’єктом України — з точки зору вироблення електроенергії — є Південноукраїнська АЕС в Миколаївській області на півдні України.

«Президент Путін повинен зупинити цю гуманітарну катастрофу, поклавши край цій війні і припинивши ці безсовісні напади на народ України», — додала посол.

Томас-Грінфілд заявила, що неминуча небезпека зберігається після того, як минулої ночі вдалося «ледве уникнути» катастрофи, маючи на увазі пожежу, що спалахнула на Запорізькій атомній електростанції рано вранці в п’ятницю за місцевим часом в Україні в результаті обстрілу об'єкта російськими військами.

«Міжнародне співтовариство має бути одностайним у вимозі, щоб російські сили припинили свій небезпечний наступ. І, як я вже говорила, народ України розраховує на нас, і ми не повинні його підвести», — сказала вона.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також