Розвідка відповіла, чи справді ліквідовано окупантів, які розстріляли беззбройних українських військових

Про їхнє знищення повідомив керівник Авдіївської МВА

ФОТО: ілюстративне

Російські окупанти розстріляли беззбройних українських воїнів, які потрапили у полон біля Степового Донецької області. Згодом керівник Авдіївської МВА Віталій Барабаш повідомив про знищення окупантів-вбивць. Проте українській розвідці поки не можуть підтвердити цю інформацію. Про це в ефірі Радіо Свобода (проект Свобода.Ранок) сказав представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

«Зараз важко сказати, що тих саме знищили (причетних до розстрілу військових РФ). Але ситуація під Авдіївкою і даним конкретно населеним пунктом дуже динамічна. І так, є інформація, це непоодинокі випадки, коли укріплення переходять з рук у руки. Проте стверджувати, що саме тих ліквідовано, ми зараз не можемо. Ці моменти треба додатково верифікувати», – зазначив Юсов.

 За його словами, наразі порушено кримінальну справу за фактом розстрілу та страти українських військових.

«Всі деталі уточнюються і відповідні правоохоронні органи будуть  коментувати», - додав він.

На прохання прокоментувати, чи встановлено особи російських військових, які причетні до страти, наголосив, що це «чутлива інформація», деталі будуть повідомлятись в ході розслідування. 

Він зазначив, що Україна звернулась до міжнародних структур, що відповідають за моніторинг та дотримання  женевської конвенції і міжнародного гуманітарного права, бо цей розстріл є черговим воєнним злочином окупантів. Сьогодні також офіційні звернення оформлює Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими. Звернення спрямують і до Міжнародного комітету Червоного хреста.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк