Що можуть зробити з ухилянтами, які втекли за кордон

Стосовно тих, хто купив довідки про непридатність до військової служби

ФОТО: ілюстративне

Громадяни України, які купили довідки про непридатність до військової служби, будуть нести за це відповідальність. Ухилянтів, що виїхали за такими документами за кордон, можуть екстрадувати. Про це заявив голова фракції «Слуга народу», член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія 31 серпня в етері телемарафону. 

 Арахамія зазначив, що перевірки ВЛК та ТЦК і СП виявили ряд порушень і фактів корупції. Він наголосив, що окрім тих, хто отримував хабарі, є ще ті, хто їх давав. 

«Якщо хтось корумпував посадову особу, то згідно з нашим законодавством відповідальність несуть обидві сторони. Тут багато роботи буде у правоохоронних органів, які мають згідно з Кримінально-процесуальним кодексом все це правильно оформити, легалізувати всі ці докази і висувати обвинувачення. Що буде з людьми, які це робили? Вони будуть нести відповідальність згідно законам за дачу хабаря, за підробку документів, за ухилення від мобілізації», - сказав нардеп. 

Давид Арахамія зазначив, що складно притягнути до відповідальності тих ухилянтів, які виїхали з України. Проте таких людей можна екстрадувати до України та покарати їх за порушення. 

Читайте також: на пункті пропуску на західному кордоні вагітна жінк.а лягала під колеса автомобіля в якому знайшли оголеного чоловіка (ФОТО, ВІДЕО).

«Є питання важливе, яким чином притягати людей, які вже виїхали вже. До них дотягнутися прямо зараз у правоохоронців немає можливості, але згідно з чинним Кримінально-процесуальним кодексом у нас зараз дуже посилились напрямок міжнародно-правової допомоги і в будь-якої фактично (окрім росії) країні світу наші правоохоронні органи можуть прийти і зробити запити на екстрадицію таких людей, і привезти їх до України, щоб вони несли відповідну відповідальність», - пояснив він. 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк