Що спільного у Шарія, Медведчука та Сергія Дядюшка: розслідування журналістів

На сьогодні існує велика загроза того, що руками Сергія Дядюшка проросійські агенти впливу намагаються зруйнувати черговий успішний український бізнес

Колишні прибічники проросійських політиків типу Медведчука та Шарія під час повномасштабного вторгнення виконують нові завдання для своїх патронів.

Одним з таких завдань проросійських псевдоекспертів стала інформаційна підтримка львівського бізнесмена Сергія Дядюшка, який володіє часткою в відомій мережі медичних лабораторій «Ескулаб». Кілька тижнів тому вони розгорнули масштабну кампанію зі звинуваченнями на адресу інших співвласників лабораторії.

Водночас журналісти-розслідувачі припускають, що все це може бути частиною великого плану з захопленням успішного бізнесу людьми з оточення кума путіна Віктора Медведчука.

Псевдоексперти, серед яких Сергій Шабовта, Валентин Гайдай та Олег Постернак, в часи, коли Медведчук ще мав певну політичну вагу, виступали частини гостями на його телеканалах та коментували політичні теми. Водночас зараз, коли їх патрон переховується в росії, вони перекваліфікувались на «медичних експертів» та допомагають Дядюшку захопити повний контроль над компанією «Ескулаб».

"Тут варто пояснити, що лабораторія «Ескулаб» працює в західному регіоні, де йменується ПП «ПСМЛ «Ескулаб» та в Києві – під назвою «Ескулаб-Центр». В західному регіоні країни «Ескулабом» керують три директори, кожного з яких призначає один зі співвласників. Водночас в «Ескулаб-Центрі» є лише один генеральний директор – Сергій Дядюшко. В лабораторії нам повідомили, що «Ескулаб-Центр» сьогодні перебуває на межі банкрутства", - наголошують у виданні.

Причиною цього є менеджерські помилки Дядюшка на посаді директора, які він, очевидно, хоче поширити на усі лабораторії «Ескулабу».

Щоб досягнути своєї цілі та захопити контроль на «Ескулабом» Дядюшко заручився підтримкою не лише проросійських блогерів та псевдоекспертів з орбіти Віктора Медведчука. Є ще один фактор, що вказує на те, що компанією руками Дядюшка намагаються заволодіти росіяни.

Так, в «Ескулаб-Центрі», де одноосібним керівником є Дядюшко, нещодавно призначили нового операційного директора. Нею стала Світлана Зінченко. За освітою - лікар-гастроентеролог. Втім аналіз біографії цієї жінки вказує на те, що не лише медицина є в її полі зору. 

Світлана Зінченко є керівником ТОВ «Альтер-Інжинірінг», що займалось торгівлею машинами та обладнанням. Зараз компанія в процесі припинення. За даними міжнародних реєстрів, 8 серпня 2014 року (тобто вже після анексії Криму) при керівництві Зінченко фірма здійснювала торгові операції з російською фірмою ООО «НЕФТЕХИМ-ЭКСПОРТ».

Зінченко була керівником та бухгалтером в ТОВ «АШ БІ Медікал». Засновником фірми є Андрій Шуляківський, а зараз вона належить Тамарі Борисовій. Вони обидва пов’язані з президентом Міжрегіональної Академії управління персоналом Ростиславом Щокіним, дружина має бізнес в окупованому Криму, що отримав від московської влади понад 2 мільйони доларів.

З цікавого є також те, що контактний телефон Світлани Зінченко має тег «Светала Киев Дилер Севербоат». З відкритих джерел відомо, що це російська компанія, що виробляє в Сибірі аерочовни преміумкласу.

Зі Світланою Зінченко або людиною з такими ж ПІБ пов’язаний бізнес у Чеській Республіці. Зінченко зазначалася директором двох компаній ProgramLab s.r.o., Prague, Czech Republic (код CZ 05122619). За адресою компанії - приватний будинок. Керівниками компанії зазначається крім Зінченко двоє росіян із Челябінська: Глєб Жбанков і Валєнтін Дорохов. А в Празі Зінченко бувала, згідно з соцмережами

Чи не занадто багато збігів, як для людини, що не цурається російських зв’язків?

Ще у попередньому розслідуванні про Сергія Дядюшка, журналісти припустили, що надто багато факторів вказують на те, що він діє з погодження певних російських кураторів, або ж втікачів-зрадників з України. Чергове розслідування лише підтверджує ці побоювання. 

На сьогодні існує велика загроза того, що руками Сергія Дядюшка проросійські агенти впливу намагаються зруйнувати черговий успішний український бізнес і це вимагає негайної реакції правоохоронних органів.


varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також