Синоптики попередили про циклон, який насувається на Україну

Діставайте теплі речі та парасолі

Фото ілюстративне

За прогнозами метеорологів, вже наступного тижня українцям слід очікувати не надто приємного сюрпризу: похолодання, дощів. А подекуди і градів. Однак похолодання хоч і настане різко, але триватиме недовго. Якоою буде погода наступного тижня,  розповіла синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха, пише Телеграф

Завершення першого десятиденного літа пройде під акомпанемент високих температур повітря.

"П'ятниця та субота, 9-10 червня, будуть ще досить теплими. Денна температура у ці дні очікується 24-29 градусів тепла. Трохи прохолодніше на заході країни: +21. У західних, північних регіонах вдень та у південно-східній частині України очікуються короткочасні опади та грози» , — пояснює синоптик.

Проте вже у вихідні в атмосфері відбудуться зміни.

З суботи погодна ситуація почне змінюватися: якщо зараз на більшу частину території України впливає поле підвищеного тиску, то з 10 червня з півночі почне надходити холодний атмосферний фронт. -22 градуси тепла в денні години. Кілька тепліше на півдні: до 26 градусів, але все одно прохолода відчуватиметься, - додає синоптик - Може навіть утворитися локальний циклон над Чорним морем, який впливатиме на погоду півдня. грози, а у деяких регіонах навіть град. У Карпатах будуть значні дощі.

З понеділка, 12 червня, зниження температури очікується ще більшим. За даними Укргідрометцентру, на заході, півночі та в центрі вночі слід очікувати від 9 до 12 градусів з позначкою «плюс», а вдень від 17 до 20 градусів тепла. Трохи тепліше, але все одно буде прохолодно на півдні та сході України: вночі 13-15 тепла, а вдень від +19 до +21.

Окрім того, по всій країні буде дощ.

«Початок тижня почнеться з похолодання, а нестабільність атмосфери залишатиметься і дощі. Але характер опадів очікується короткочасним, адже це літні дощі» , - коментує синоптик.

У вівторок, 13 червня, опади в Україні збережуться.

«13 червня у західних, південно-західних регіонах також будуть короткочасні дощі, проте на решті території України без опадів. Температура вночі 8-14 градусів тепла, а в південній частині близько 17 тепла. Вдень 16-22 тепла», - каже Наталія Птуха . .

У середу, 14 червня , буде дощ на заході, півдні, сході та в центрі. Лише на півночі синоптики прогнозують суху погоду, але небо затягнеться хмарами. А ось температура повітря поступово зростатиме. На півночі, півдні, сході та в центрі вночі слід очікувати від 11 до 15 градусів тепла, а вдень повітря прогріється до 22-24 градусів вище за нуль. Тільки на заході ще зберігатиметься відносна прохолода: 10-12 градусів тепла в нічний час доби та близько 20 градусів з позначкою «плюс» стовпчики термометрів покажуть удень.

Вже до кінця наступного тижня, 15-16 червня, літнє похолодання почне відступати.

Читайте також: Яким буде день у Львові та області завтра, 9 червня

«До кінця тижня температура повітря знову почне підвищуватися, але спеки у другій декаді червня все ж таки не варто очікувати» , - резюмувала Наталія Птуха.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена