Синоптики розповіли, якою буде погода в Україні у найближчі два тижні травня

Холоди зміняться дощами

Синоптики зробили прогноз, якою буде погода в Україні на найближчі два тижні травня. Холоди та  заморозки зникнуть, натомість задощить та почнуться зливи по всій території від 17 травня.

Про це в розповів начальник відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру В’ячеслав Білик у коментарі ТСН.ua 

Метеоролог  прогнозує, що така погода в Україні, як зараз, збережеться до 15-16 травня.

«До кінця цього тижня погода буде покращуватися. Заморозки, про які ми регулярно попереджаємо, припиняться у цей четвер, а до кінця тижня загрозливих нічних морозів і зовсім не буде. Від 15-17 травня в Україні запанує літня дощова погода. Температура повітря кожного дня буде потрошку підніматися. Зараз вона в межах 12-17 градусів тепла, а наступного тижня буде 20-25 градусів тепла», – розповів Білик.

Фахівець додав, що вночі температура повітря з наступного тижня буде в межах 12-17 градусів тепла.

Тепер нічна температура повітря – від 1 до 6 градусів Цельсія тепла на заході та 7-8 градусів – на півдні та сході.

Читайте також: на Львівщині очікується сильний заморозок

«Від 16-17 травня характер погодних умов зміниться. Зараз у нас, умовно кажучи, без дощу – невеликі опади спостерігаються в деяких регіонах на сході та заході країни. А ось після 16-17 травня, починаючи від 15 травня, настане сезон літніх короткочасних дощів з грозами. Вони охоплять більшу частину країни, починаючи від другої половини дня 17 травня. Небо вкриється хмарами та буде дощити. А щодо температури повітря, то вона буде помірною, як для травня», – прогнозує синоптик.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена