Субсидії на опалювальний сезон 2024/2025: Кому потрібно подати нові документи

Опалювальний сезон 2024/2025: як отримати субсидії та кому потрібно подавати документи

Зовсім скоро стартує опалювальний сезон 2024/2025, які документи та кому потрібно подати.
За наявною інформацією, більшість домогосподарств, які вже отримували субсидії влітку, автоматично продовжать отримувати їх і під час опалювального сезону 2024/2025. Це стосується навіть тих, чия субсидія на літній період була нульовою. Користувачі пільг на оплату житлово-комунальних послуг також отримуватимуть субсидії автоматично, без додаткових звернень.
Однак у певних випадках подання нових документів є обов’язковим. Це необхідно, якщо субсидія призначається вперше, змінився склад осіб, зареєстрованих у домогосподарстві, соціальний статус або доходи, або якщо субсидія була відхилена на неопалювальний період через борги чи відсутність доходів. Також це стосується тих, хто потребує субсидії на придбання твердого палива, рідкого пічного палива або скрапленого газу.
Домогосподарства, які подадуть заяву на субсидію до 30 листопада 2024 року, отримають виплати, починаючи з жовтня. Документи можна подати через портал Пенсійного фонду, мобільний додаток, портал "Дія", або особисто у відділеннях ПФУ, ЦНАПах чи місцевих органах влади. Також є можливість відправити документи поштою.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також