Суд Львова обрав запобіжний захід волонтерам Олесю Дзиндрі та Юрію Музичуку

Відпустили під особисті зобов’язання

Фото: Твоє місто

Галицький районний суд Львова обрав міру запобіжного заходу волонтерам Олесю Дзиндрі та Юрію Музичуку та відпустив їх під особисті зобов’язання терміном на один місяць, повідомляє «Твоє місто».

Також за рішенням суду у підозрюваних забрали на зберігання документи, які можуть дозволити виїзд за межі України. У разі порушення міру запобіжного заходу можуть посилити. 

Сьогодні, 30 серпня, у Львові обирали запобіжний захід для львівського художника Олеся Дзиндри та ще одного волонтера Юрія Музичука, яких правоохоронні органи звинуватили у продажу автомобілів, які завозили нібито для фронту. 29 серпня СБУ у Львівській області повідомила, що Львівщині викрили осіб, які незаконно продавали автотранспорт, який ввозили з-за кордону як гуманітарну допомогу. 

Олесь Дзиндра — художник, архітектор, інсталятор, громадський діяч зі Львова. Працює в монументальному, декоративному, ужитковому та образотворчому мистецтві.

У 2006 році заснував щорічний фестиваль «Львів — столиця ремесел»; міжнародний фестиваль незалежного кіно «КіноЛев», конкурс «Концепт-шопка», фестиваль міського вертепу, а у 2010 році — культурологічний проект «MezzoДром» — тижні культур національних громад Львова. Із початком війни на Сході Олесь Дзиндра долучився до волонтерського руху.

Як повідомлялося, у Львові викрили псевдоволонтерів на продажі автомобілів для ЗСУ.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий