Суд обрав запобіжний захід прикордоннику, який застрелив чоловіка на Закарпатті

Застрелив 39-річного жителя Дніпра

Прикордоннику, який застрелив 39-річного жителя Дніпра під час спроби перетину українсько-румунського кордону, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу. Про це повідомила радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

«На сьогодні ми маємо офіційно оголошену підозру в порушенні правил поводження зі зброєю, що призвело до смерті потерпілого. За такою статтею можна на 10 років позбутися волі. На даному етапі проводиться досудове розслідування і можу сказати, що обрано запобіжний захід додатково для правоохоронця. Це - утримання під вартою без права внесення застави», - сказала Тетяна  Сапьян.

У справі призначено відповідні експертизи.

Читайте також: На Закарпатті прикордонник застрелив жителя Дніпра, який намагався перетнути кордон

Нагадаємо, 15 травня прикордонники під час патрулювання на Закарпатті помітили чоловіка, який прямував у бік кордону з Румунією. Цивільний не зупинився на вимогу військових, а навпаки - кинувся тікати. Під час переслідування втікача військовослужбовці здійснили кілька попереджувальних пострілів із табельної зброї. Згодом вони виявили тіло чоловіка з кульовим пораненням голови.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт