Танкова угода Шольца зі Словаччиною знаходиться під загрозою зриву

Німеччина запропонувала замало танків в обмін

Знову спостерігаються затримки з німецькими поставками зброї: два місяці тому Німеччина готувала так званий обмін зі Словаччиною. Про це пише «Business Insider».

Німеччина запропонувала 15 танків «Leopard 2A4» за 30 Т-72, що є недостатньо для національної оборони Словаччини, яка тому відхилила заплановану угоду минулого тижня.

Міністерство оборони Братислави підтвердило це у понеділок увечері: «Реальність така, що ми не можемо прийняти форму підтримки, яку обіцяли Чехія чи інші країни. Вони доставляють техніку в Україну і отримують натомість дві одиниці з Німеччини чи іншої країни. Словаччина має 30 танків Т-72, ​​тому 15 основних бойових танків «Леопард» не можуть бути рішенням для нас, оскільки нам потрібно 30 основних бойових танків для танкового батальйону», — сказала речниця.

Тепер питання в тому, чи буде домовленість і, перш за все, коли. Українська армія потрапляє в дедалі більше неприємностей на півдні та сході України. Хоча експерти з НАТО, зокрема, готуються до війни, яка триватиме місяцями, ситуація в деяких регіонах, ймовірно, вирішиться між Україною та Росією не пізніше серпня.

Раніше, Німеччина заборонила Іспанії передати Україні танки.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також