«Тотальна заборона тільки шкодить»: чиновник пропонує умову для виїзду чоловіків за кордон

На його думку заборона шкодить країні

Фото ілюстратвине

Віктор Андрусів, радник міністра МВС запропонував оригінальну умову виїзду за кордон чоловіків, які це хочуть зробити під час воєнного стану, хоч і не можуть, оскільки підпадають під мобілізацію. Про це радник голови МВС написав у «Telegram»

Андрусів пропонує зробити страховий внесок, наприклад, 3–5 тисяч доларів, і вільний виїзд для того військовозобов'язаного чоловіка, який вніс ці кошти.

На його думку, тотальна заборона виїзду чоловіків за кордон під час війни шкодить Україні ще більше.

Андрусів зауважив, що саме заробітчани роками рятували українську економіку

«Так, на жаль, війна на довго. І нам треба буде мобілізувати не одну сотню тисяч солдат. Але питання виїзду це не про заборонити чи дозволити. Це питання, як виїжджати. Я пропоную зробити страховий внесок, наприклад, 3–5 тисяч доларів і вільний виїзд для того, хто його вніс. В будь-якому випадку тотальна заборона шкодить нам ще більше. Багато років саме кошти заробітчан рятували нашу економіку, і зараз це особливо важливо», — написав він.

Нагадаємо, що раніше на сайті президента з’явилась петиція з проханням скасувати заборону чоловікам призовного віку виїжджати з України. За три дні петиція набрала понад 25 000 голосів, необхідних для розгляду.

Також в Україні продовжили термін дії воєнного стану, який передбачає заборону виїзду чоловіків за кордон. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також