У Білому домі пояснили запрошення Зеленського у Вашингтон

Війна переходить у «нову фазу»

Фото: ілюстративне

Президент США Джо Байден запросив Володимира Зеленського до Вашингтона цього тижня, оскільки вважає, що війна в Україні вступила в «нову фазу».

Про це заявив речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі в етері CNN.

«Президент [Байден] справді вірить, що оскільки ми наближаємося до зими, оскільки ми вступаємо в... нову фазу цієї війни, агресії путіна, що це хороший час для двох лідерів, щоб сісти віч-на-віч і поговорити», — сказав Кірбі.

Очікується, що переговори будуть зосереджені на продовженні військової та економічної допомоги США разом зі збереженням санкцій проти росії та підтримкою українського народу.

Водночас Кірбі розповів, що лідери також обговорять, як може закінчитися війна. CNN називає це делікатною темою, яка є предметом деяких розбіжностей між західними лідерами.

«Я не сумніваюся, що вони будуть обговорювати поняття президента Зеленського про «справедливий мир» і про те, як це виглядає, які його компоненти, і як ми допоможемо Україні досягти цього. путін, очевидно, зараз не зацікавлений у дипломатії», — сказав речник Білого дому.

Він зазначив, що Зеленський усвідомлював ризики, на які він йшов, покидаючи Україну, і США працюють над тим, щоб ця поїздка була безпечною.

Кірбі відмовився уточнити, коли в Україні запрацює система протиповітряної оборони Patriot. За словами речника, потрібно багато часу, щоб навчитися керувати цими системами.

 

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів