У Черкасах сотні прихильників МП штурмують найбільший православний храм України (ВІДЕО)

На місці виникла масова бійка із застосуванням перцевих балончиків

У Черкасах Свято-Михайлівський собор 17 жовтня перейшов до Православної церкви України. Однак прихильники МП не погодилися з такими змінами і вранці почали штурмувати храм. Про "Варті-1" стало відомо з місцевих Telegram-каналів.

Як заявив капелан Володимир Рідний, кафедральний собор буде завжди відчинений для військовослужбовців, адже він вже став Гарнізонним.

Також на території храму буде створено осередок національного-патріотичного виховання, недільну школу та підготовку капеланів.

Однак з цими змінами не погоджуються прихильники Московського патріархату. Вони взялися штурмувати храм, проламали ворота і застосували перцевий балончик проти відвідувачів. Разом із прихильниками МП на територію собору прорвався митрополит Феодосій. За даними місцевих пабліків, прихожани УПЦ МП намагаються вигнати з храму капеланів ПЦУ та представників громади. Невідомі відбирали телефони, зривали камери відеоспостереження, били по дверях та вікнах.

Також у самому храмі виникла бійка із застосуванням різних предметів, палиць та лавок. Учасники інциденту також розпилюють газові балончики на місці.

"До поліції надійшла інформація про скупчення людей на території храму. Правоохоронці прибули на місце події з метою забезпечення громадського порядку, документування правопорушення та встановлення усіх учасників інциденту. На місці працюють слідчо-оперативні групи", - наголосили у поліції.

Інформація буде доповнюватись.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі