Вже 25-а громада Львівщини приєдналася до ПЦУ: скільки ще релігійних громад в області підпорядковуються МП

Якщо решта громад не розірвуть зв’язки з Російською Православною Церквою у встановлений законом термін, їх діяльність може бути припинена через суд

На днях голова Львівської ОВА підписав відповідне розпорядження, яким зареєстрували зміни до статуту громади міста Шептицького, що раніше належала до УПЦ МП. Так релігійна громада змінила свою конфесійну приналежність і стала частиною Православної церкви України. Про це повідомив Максим Козицький.

«Вітаю жителів із вибором справжнього шляху, який звільняє від тягаря підпорядкування кривавому патріарху», – зазначив Максим Козицький.

З початку повномасштабного вторгнення вже 25 релігійних громад Львівщини вийшли зі структури московського патріархату та долучилися до ПЦУ, ще 20 громад припинили свою діяльність з власної ініціативи.

На сьогодні 9 релігійних громад області ще не визначилися з вибором.

Читайте також: у Черкасах сотні прихильників МП штурмують найбільший православний храм України (ВІДЕО)

Якщо ж за час, встановлений Законом України «Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій», ці громади так і не розірвуть свої зв’язки з РПЦ, то припинення їхньої діяльності відбудеться у судовому порядку.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також