У чоловіка дорогою до львівської лікарні 13 разів зупинялося серце

Пацієнту діагностували гострий коронарний синдром із елевацією сегмента ST та кардіогенний шок

Парамедик Орест Левіцький і фельдшер Владислав Пономарьов Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф врятували життя 61-річному мешканцю Золочівщини, у якого дорогою до Львова 13 разів зупинялося серце. Щоб повернути пацієнта до життя чоловіку провели 21 дефібриляцію дорогою до лікарні у Львові. Про це повідомили в Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. 

Виклик надійшов через скарги на сильний біль у грудній клітці. Після огляду пацієнту діагностували гострий коронарний синдром із елевацією сегмента ST та кардіогенний шок. Йому провели антиагрегантну терапію, ввели знеболювальні та стабілізували гемодинаміку. Після цього розпочали транспортування до профільного медичного закладу Львова.

Під час перевезення стан чоловіка різко погіршився – сталась раптова зупинка серця. За словами парамедика, пацієнт перебував під постійним ЕКГ-моніторингом, що дозволило виявити фібриляцію шлуночків та вчасно розпочати дефібриляцію. Загалом за час транспортування пацієнт пережив 13 зупинок серця та 21 дефібриляцію, всі з яких були успішними.

Раніше повідомляли: львівські медики врятували від ампутації єдину ногу чоловіка (ФОТО)

Пацієнта у стабільному стані доставили до лікарні, де його перевели з відділення інтенсивної терапії до кардіології. Станом на сьогодні його стан стабільний.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також