У Дрогобичі гімназії присвоїли ім’я імені Героя України Сергія Кульчицького

Кульчицький
Кульчицький

У річницю загибелі Героя України, Дрогобицька міська рада присвоїла гімназії № 5 ім’я Сергія Кульчицького. Рішення прийнято сьогодні на засіданні сесії, 8 липня, і вступає в дію з 1 січня 2022 року. У зв’язку зі зміною назви, рада затвердила також статут гімназії №5 в новій редакції.

Як повідомляється на сайті Дрогобицької міської ради, сесія міськради прийняла «Про присвоєння імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького гімназії № 5 Дрогобицької міської ради Львівської області». Рішення прийнято на пленарному засіданні сесії міської ради у четвер, 8 липня.

Як пише «Варто», рівно сім років тому, 8 липня 2014 р, у Слов’янську був збитий вертоліт. Загинули 11 гвардійців і генерал-майор Сергій Кульчицький, перший Герой України на цій війні.

Кульчицького ще називають хрещеним батьком першого добровольчого батальйону Національної гвардії. Він був одним із тих, хто створював добровольчий рух у НГУ, зокрема перший резервний батальйон, з якого почалося формування усіх добровольчих гвардійських підрозділів.

У річницю загибелі Героя України, Дрогобицька міська рада присвоїла гімназії № 5 ім’я Сергія Кульчицького. Рішення прийнято сьогодні на засіданні сесії, 8 липня, і вступає в дію з 1 січня 2022 року.

У зв’язку зі зміною назви, рада затвердила також статут гімназії №5 в новій редакції. Директор гімназії Лесик В. повинен провести державну реєстрацію статуту закладу освіти.

Сергій Кульчицький — кумир Нацгвардії України. Воював не в штабі, а на передовій. За словами воїнів АТО, Кульчицький — один із небагатьох генералів України, в чиєму професіоналізмі не сумнівався ніхто, він жорстко запобігав будь-яким проявам зрадництва і непрофесіоналізму військових. Військові й політики переконані, що якби генерал залишився в живих, він би зміг кардинально змінити хід війни на Сході України. 20 червня 2014 р. посмертно присвоєно звання Героя України.

varta1.com.ua: Новини