У Херсоні можуть вийти з в’язниць на вулиці міста засуджені на довічне ув’язнення

Окупанти можуть видати їм зброю та кинути у бій

Фото ілюстративне з відкритих джерел

На Херсонщині близько двох тисяч засуджених за тяжкі злочини можуть опинитися на волі. При цьому поки що невідомо, яким чином російські окупанти можуть скористатися цією ситуацією, пише «Obozrevatel».

Херсонці просять звернути увагу на потенційну загрозу та допомогти працівникам пенітенціарної служби у вирішенні проблеми. Про це у Facebook повідомила начальниця департаменту у справах ЗМІ та зв’язків із громадськістю Херсонської міської ради Гаяне Оганесян.

За її словами, на сьогоднішній день на Херсонщині дві тисячі ув’язнених відбувають покарання за тяжкі злочини. При цьому Оганесян зазначає, що частина цих засуджених хворіє на туберкульоз і потребує постійного медичного нагляду та ліків.

«Значна їх частина має термін довічного ув’язнення, який прирівнюється до вищої міри покарання. Ви розумієте, що це означає? Це вбивці та ґвалтівники, які можуть завтра опинитися на вулицях міста. Якщо службовці пенітенціарної системи складуть свої повноваження, нікому охоронятиме злочинців. Місто може проникнути в хаос, а херсонці виявляться під подвійною небезпекою», — пише Оганесян.

Крім того, невідомо, як російські окупанти можуть використовувати ув’язнених, які опинилися на волі. Оганесян не виключає, що війська РФ можуть видати їм зброю та кинути у бій.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також