У Карпатах розпочався сніголавинний сезон (КАРТА)

Оголошено другий рівень небезпеки

ФОТО: ілюстративне

У Карпатах під кінець вересня розпочався сніжний «апокаліпсис» — сезон сходження лавин, оголошено другий рівень небезпеки.

Про це повідомляє відділ гідрологічних прогнозів Українського гідрометцентру “Сніголавинна ситуація в Українських Карпатах” .

“Відкриття лавинного сезону. 23 вересня у зв’язку з накопиченням снiгу на високогір’ї Iвано-Франкiвської областi снiголавинний сезон оголошується відкритим”, — йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що помірна сніголавинна небезпека (2 рівень), очікується 23–25 вересня на високогiр’ї Івано-Франківської, східної частини Закарпатської областей.

За повідомленням головного управління ДСНС України у Закарпатській області, 22–25 вересня, на високогір’ї східної частини Закарпаття очікується:

  • на висотах вище 1400–1700 мБС вночі від’ємні температури повітря та опади у вигляді від слабкого до помірного мокрого снігу та снігу, вдень — опади у вигляді дощу з мокрим снігом та сніг;
  • на висотах вище 1700 мБС, як вночі так і вдень, випадатиме мокрий сніг та сніг.

За повідомленням Закарпатського центру з гідрометеорології на території області 23 вересня очікується: хмарно, вночі подекуди, вдень часом дощі, на високогір’ї з мокрим снігом. Вночі та вранці місцями туман. Вітер північний 5–10 м/с. Температура повітря вночі 3–8 °С тепла, на високогір’ї близько нуля, вдень 10–15 °С, в горах подекуди 2–7 °С тепла.

Нагадаємо, недавно у Карпатах зійшла перша лавина в цьому сезоні.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк