У лікарні на Вінничині помер 21-річний електрик, якого вразило струмом на трансформаторі

Лікарі майже тиждень боролись за його життя, проте серце зупинилось

На Вінниччині в обласній лікарні з 30 на 31 липня помер 21-річний електромонтер з експлуатації розподільних мереж, який зазнав ураження струмом 24 липня. Максим Гульман працював електромонтером МО «Жмеринські електромережі» АТ «Вінницяобленерго». Про це повідомляє видання Жмеринка.city.

Під час виконання робіт на високовольтному трансформаторі в селі Біликівці хлопець отримав численні опіки тіла від ураження струмом. Лікарі майже тиждень боролись за життя молодого хлопця, але серце не витримало і зупинилось.

«Ми не розуміємо, чому саме хлопцеві в 21 рік довірили складні роботи на трансформаторі у кілька тисяч вольт? Максим до останнього боровся за життя.

Йому лікарі ампутували 2 руки, і він вже був згоден жити без кінцівок, але жити. Однак серце не витримало, його кілька разів реанімували… На жаль, не вдалось врятувати», – крізь сльози розповідає друг Родіон.

Як зазначила в коментарі Суспільному речниця ГУ Нацполіції у Вінницькій області Заріна Маєвська, обставини нещасного випадку з’ясовують у рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 272 КК України (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, якщо це порушення призвело до загибелі людини). Покарання за таке — обмеження волі до п’яти років або ув’язнення до восьми.

Читайте також: в Україні запустили урядову гарячу лінію з питань енергетики

Зазначено, що прощання з Максимом відбудеться сьогодні, 1 серпня.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі