У Львові 3 липня попрощаються із прикордонником Богданом Теплюхом

Захисник із першого дня повномасштабного вторгнення рф став на захист держави

У середу, 3 липня, Львів попрощається з військовослужбовцем Богданом Теплюхом, який загинув від рук російських окупантів, захищаючи Україну.

Як повідомили у ЛМР, чин похорону захисника розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі. 

Богдан Теплюх («Данко») (23.09.1985-28.06.2024) Львів’янин.

Навчався у Львівському фізико-математичному ліцеї-інтернаті при Львівському національному університеті імені Івана Франка. Здобув освіту в Інституті комп'ютерних технологій, автоматики та метрології Національного університету «Львівська політехніка» за напрямком «Комп’ютерна інженерія». Закінчив кафедру військової підготовки в університеті.

Після завершення навчання працював розробником програмного забезпечення у місті Львові. Захоплювався інтелектуальними та рольовими іграми живої дії, був одним із значущих членів спільноти «рольовиків». Богдан Теплюх, за словами рідних, завжди «був готовий допомогти, підтримати та надихнути інших».

Із першого дня повномасштабного вторгнення російської федерації добровільно став на захист держави від окупантів. Виконував бойові завдання у складі 3-го прикордонного загону імені Героя України полковника Євгена Пікуса Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України. У лавах загону брав участь у боях у Лисичанську, Сіверськодонецьку, також боронив державу на Харківщині.

Читайте також: віддав життя за Україну молодий військовослужбовець з Львівщини Олег Альфавіцкий.

У Богдана Теплюха залишилися мама, три тітки та двоюрідні брати і сестри.



varta1.com.ua: Новини

Наталя Андрійчук

Читайте також