У Мережі оприлюднили кадри моменту, як стріляли у прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо (ВІДЕО)

У нападі підозрюють відомого письменника

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо сьогодні, 15 травня, зазнав поранення внаслідок стрілянини. У мережі з'явилося відео з нападом на словацького політика.

 Як зазначається, стрілянина сталася в місті Гандлова. Там чоловік, який перебував в натовпі інших людей, декілька разів вистрілив в Роберта Фіцо.

На кадрах видно, як чоловік із натовпу щонайменше п’ять разів вистрілив в сторону прем’єра. Після чого охорона посадовця повалила чоловіка на землю, а пораненого Фіцо доправили до лікарні.

За попередніми даними, Фіцо поранили в голову, живіт і кінцівки. На офіційній сторінці глави уряду Словаччини у Facebook йдеться про те, що Фіцо перевезли гелікоптером у Банська-Бистрицю - його життя під загрозою.

Кого підозрюють у нападі на Фіцо

У Словаччині спробували вбити прем'єр-міністра Роберта Фіцо - 71-річним стрільцем може виявитися відомий письменник Юрай Чинтула, пишуть місцеві ЗМІ.

Підозрюваний у замаху на Фіцо є активістом ліберальної партії «Прогресивна Словаччина», він мав офіційно зареєстровану зброю в Словаччині, заявляє Aktuality. Видання зв'язалося із сином підозрюваного: він шокований ситуацією, також він підтвердив, що пістолет перебував у його батька на законних підставах.

«Я абсолютно не мав уявлення про те, що задумав батько, що він планував, чому це сталося», - сказав він.

 На запитання ЗМІ, чи не висловлював його батько ненависті до Фіцо, син підозрюваного сказав: «Скажу так - він не голосував за нього. Це все, що я можу сказати з цього приводу».

Також хлопець спростував теорію про те, що його 71-річний батько міг страждати на психічні розлади.

Зазначається, що підозрюваний є автором кількох збірок віршів, а 2016 року він працював у приватній службі безпеки. Тоді чоловік сам став жертвою нападу, працюючи в одному з торгових центрів.

Згодом нападник заявив, що «зробив це ( стріляв у Роберта Фіцо - ред.), тому що не згоден з політикою уряду своєї країни».

 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк