У Пентагоні повідомили, скільки коштів залишилося у США, для підтримки України

Кошти для надання військової допомоги

Пентагон має $5,2 мільярда для надання військової підтримки Україні, яких вистачить приблизно на пів року. Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на джерела в оборонному відомстві.

Ця сума складає близько 12% від загальної суми у $43,9 млрд допомоги в галузі безпеки, яку США направили після вторгнення Росії у лютому 2022 року.

Ці кошти відповідають вартості зброї, яку адміністрація Байдена направила в Україну протягом останніх шести місяців для протидії Росії. Проте представники адміністрації висловили сумнів щодо того, наскільки ці гроші вистачатимуть на майбутнє.

«Ряд факторів впливає на швидкість, з якою допомога з безпеки надходить до Києва, і чиновники вважають, що цих 5,2 мільярда доларів може вистачити лише на кілька місяців», – йдеться у повідомленні.

Ця сума становить близько 12% від загальної суми $43,9 мільярда допомоги в галузі безпеки, яку США направили після повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року.

Кошти програми Ініціатива сприяння безпеці в Україні (USAI), які США використали для підтримки України, наразі вичерпано.

Ці $5,2 млрд, що залишилися у Пентагону, з'явилися після того, як у травні чиновники виявили помилку в бухгалтерському обліку, «що по суті дало Міноборони США більше грошей для України, ніж воно передбачало».

Читайте також: Захід може відмовитись від допомоги Києву

Помилка виникла через невідповідність в оцінці Пентагоном озброєння, що поставляється. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт