У полонених росіян більше немає права на телефонні дзвінки з України

Україна відмовилася від надання полоненим росіянам здійснювати дзвінки

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Як повідомив в ефірі телемарафону уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, положення Женевської конвенції про військовополонених передбачають виключно дозвіл на листування.

Він наголосив, що для України важливі права людини, гуманітарне право та Женевська конвенція, яка регулює правила та звичаї ведення війни. В межах цих положень Україна відмовилася від надання полоненим росіянам здійснювати дзвінки.

«На жаль або на щастя, ми не можемо себе поводити як росіяни... І ми це розуміємо. Скажу відверто, деякі речі ми міняємо. Наприклад, було дуже багато дискусій з приводу можливості телефонувати російським військовополоненим до своїх рідних на територію росії», – повідомив Дмитро Лубінець.

Причиною такого рішення стали дедалі частіші випадки жорстокого поводження росії з українськими військовополоненими. За словами Лубінця, дії росіян фіксуються як порушення Женевської конвенції.

Раніше повідомляли: омбудсмен назвав три пріоритетні категорії для обміну полоненими

Листи російських військовополонених Лубінець передає омбудсменці росії Татьяні Москальковій. Крім того, уповноважений з прав людини отримує листи від українських військовополонених.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також