У Польщі "цивільний патруль" атакував хостел із заробітчанами з України

Напад на українців

У польському місті Жірардув група місцевих жителів, яка називає себе "цивільним патрулем", атакувала хостел, де мешкають трудові мігранти, зокрема серед них українці.

Про випадок ксенофобії у Польщі повідомляє газета Wyborcza.pl.

Організатори зібрання заявляли про намір "захистити польську ідентичність" та висловили невдоволення присутністю іноземців у країні.

Пізнього вечора частина учасників "патруля" підійшла до робочого хостелу у центрі міста. За словами очевидців і на підставі відеозаписів, нападники кидали предмети та намагалися проникнути до будівлі. Декілька мігрантів, у тому числі громадяни України, Азербайджану та Грузії, зазнали фізичного насильства.

Чоловік, який наймав на роботу мігрантів, повідомив журналістам, що нападники використовували кулаки та підручні засоби, такі як стільці. Він підкреслив, що атака мала явний ксенофобський характер.

Цікаво, що постраждалі не звернулися до поліції. На думку роботодавця, це пов'язано з їхньою недовірою до місцевої влади та страхом перед можливими наслідками.

Читайте також: Житель Львівщини виграв суд у ТЦК

Інцидент мав серйозні наслідки для мігрантів. Наступного дня після нападу багато хто з них через страх не вийшли на роботу. Для забезпечення їхньої безпеки було організовано спеціальний автобусний трансфер.

Поліція Жірардува розпочала розслідування події. Правоохоронці вивчають відеозаписи та збирають інформацію про можливі порушення закону.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі