У Польщі заявили, що охорона президента ПАР привезла 12 контейнерів зі зброєю

Охорону затримали в аеропорті

Охорона президента Південно-Африканської Республіки Сиріла Рамафоси намагалася вивантажити в аеропорту Варшави 12 контейнерів зі зброєю, тому й була затримана. Про це 16 червня написало польське видання Rzeczpospolita.

Рамафоса прибув до Варшави, щоб потім вирушити потягом до Києва. Він прилетів окремим літаком, а ще в одному перебували 120 осіб, серед яких журналісти і президентська охорона. На борту цього літака також перебували військовослужбовці зі спецпризначенцями. Польські митники не дозволили їм покинути літак і забрати багаж.

Начальник президентської охорони генерал Воллі Роуд звинуватив польський уряд у “свідомому саботажі” мирної місії президента ПАР. За його словами, поведінка польської влади нібито була “шокуючою і расистською”.

Охоронці під його керівництвом намагалися вивантажити з літака дванадцять контейнерів зі зброєю – про що повідомила журналістка Аманда Хоза, яка перебувала на цьому літаку.

Ймовірно, через ці контейнери зі зброєю Італія не захотіла пускати літак із ПАР у свій повітряний простір.

Читайте також: Сиріл Рамафоса назвав 10 мирних ідей Африки щодо війни в Україні

“Вони відкликали дозвіл, і нам довелося зробити шість кіл над Середземним морем, перш ніж ми прибули до Варшави”, – зазначила Хоза.


В підсумку, вантаж зброї не потрапив через Варшаву до України та, можливо, далі до РФ.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт