У РНБО розʼяснили рішення про обмеження використання Telegram

Офіційна позиція керівника РНБО Олександра Литвиненка

Рішення Національного координаційного центру кібербезпеки про обмеження використання функції месенджера Telegram має рекомендаційний характер для Кабінету міністрів і не стосується офіційних Telegram-каналів органів державної влади. Про це йдеться в коментарі секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Литвиненка щодо питання використання Telegram, оприлюдненого у Фейсбуці.

«За результатами наради рекомендовано обмежити використання функції месенджера Telegram для службового листування зі службовою метою та на службових пристроях. Рішення НКЦК носить рекомендаційний характер для уряду, проте не стосується офіційних telegram-каналів органів державної влади», - йдеться в коментарі.

Нагадаємо, з метою мінімізації цих загроз було прийнято рішення щодо заборони встановлення та використання Telegram на службових пристроях працівників органів державної влади, військовослужбовців, працівників сектору безпеки і оборони, а також підприємств – операторів критичної інфраструктури.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також