У США розглядають допомогу Україні в кредит

Детальна інформація

Республіканці в Конгресі США серйозно розглядають. як один із можливих варіантів вирішення багатомісячної боротьби за підтримку України, надання принаймні частини допомоги у вигляді позики, пише Politico.

Про це говорять вже кілька тижнів, натхненна нещодавніми заявами колишнього президента Дональда Трампа. Але наразі ця можливість сприймається набагато серйозніше. Сенатор Ліндсі Грем (республіканець) натякнув на нову стратегію, написавши, що під час зустрічі в Києві з президентом України Володимиром Зеленським він обговорив перспективу «безвідсоткової позики, від якої можна відмовитися».

Майк Джонсон сказав підготувати пропозицію, обговорити з колегами, а потім – якщо конференція схвалить – можливо, будуть її реалізовувати.Озброєння в кінцевому підсумку буде відправлено в Україну, але ці гроші підтримають американські робочі місця.

«Таким чином, залишається близько 12 мільярдів доларів, які можна спрямувати безпосередньо в Україну. На думку республіканців, цю суму можна надати у вигляді позики під низькі відсотки або взагалі безвідсотково», – йдеться у статті.

Читайте також: Таксист у Варшаві не відчиняв двері та вимагав гроші в українки

Надання кредитів, від яких можна відмовитися, також могло б зменшити деякі занепокоєння. Один із високопоставлених демократів сказав Politico, що члени партії хочуть знайти рішення для України і готові брати участь у переговорах, якщо це допоможе зрушити справу з мертвої точки.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб