У Свято-Михайлівському соборі Черкас, який штурмували прихильники МП, почали службу українською і підняли національний прапор

Під час хуліганських дії кільком громадянам завдано тілесних ушкоджень

У Свято-Михайлівському соборі у Черкасах почали службу українською мовою. Там підняли також український прапор.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Це сталося після того, як мер Черкас закликав жителів міста прийти на молитву до собору.

Також за фактом хуліганства у Свято-Михайлівському соборі поліція Черкащини розпочала кримінальне провадження

Інцидент стався зранку 17 жовтня між вірянами. Поліцейські відреагували на подію та внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як з’ясували поліцейські, група осіб вчинила хуліганські дії на території та всередині храму, у результаті чого кільком громадянам завдано тілесних ушкоджень.

Фото: ГУНП у Черкаській області



Поліцейські негайно прибули на місце, опитали учасників конфлікту. Наразі правоохоронці встановлюють свідків та очевидців інциденту, а також вивчають відеозаписи, оприлюднені в соцмережах.

Усі обставини події встановлюють слідчі Черкаського районного управління поліції, під процесуальним керівництвом Черкаської окружної прокуратури розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство). Максимальне покарання, яке може загрожувати за санкцією статті — позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, у Черкасах Свято-Михайлівський собор 17 жовтня перейшов до Православної церкви України. Однак прихильники МП не погодилися з такими змінами і вранці почали штурмувати храм. Вони силою намаглися вигнати з храму капеланів ПЦУ та представників громади. Також у самому храмі виникла бійка із застосуванням різних предметів, палиць та лавок. Учасники інциденту також розпилюють газові балончики на місці.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі