У ЗМІ дізналися, як росія екіпірує солдатів КНДР на війну в Україні

Солдати Північної Кореї проходять підготовку перед відправкою на лінію фронту в Україні на Далекому Сході росії

Війська Північної Кореї споряджаються в росії перед, ймовірним, розгортанням в Україні. На відео, наданому CNN українським "Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки", солдатів КНДР було знято під час отримання форми і спорядження на навчальному полігоні.

Північнокорейські солдати були зняті, як отримують уніформу та спорядження на полігоні на Далекому Сході росії, що нібито підтверджує повідомлення Національної розвідувальної служби Південної Кореї (NIS) про те, що 1500 солдатів були відправлені для військового навчання , яке буде розгорнуто в Україні.

"На відео... можна побачити довгу чергу солдатів, які стоять у черзі за формою. Передбачається, що солдати розмовляють корейською, хоча через низьку якість звуку їхні розмови не були повністю зрозумілі", - пише CNN.

Крім того, вказується, що після прибуття в росію новобранцям із КНДР було запропоновано заповнити анкету, в якій були вказані їхні розміри головних уборів, уніформи і взуття.

На копіях анкети, наданих "Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки", верхня частина написана російською мовою, а різні варіанти розмірів вказані корейською мовою.

Також CNN проаналізувало ще одне відео, яке показує, як війська прибувають на полігон Сергіївка недалеко від кордону росії з Китаєм:

"На відео на задньому плані чутно, як росіянин каже: "Ми не можемо їх знімати", а потім додає: "Їх тут більше... їх тут мільйони. Ось нове підкріплення. Це тільки початок. Їх більше".

Це може стати першим випадком, коли Північна Корея втрутиться в міжнародний конфлікт, зазначає видання. Північна Корея має одну з найбільших у світі армій з 1,2 мільйона солдатів, але у багатьох з них немає бойового досвіду.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також