У ЗМІ повідомили коли відбудуться мирні переговори щодо України

Вже у липні

Переговори щодо повоєнного врегулювання в Україні можуть відбутися у липні. Про це повідомляє німецький телеканал ARD з посиланням на джерела. 

24 червня у данському Копенгагені «в умовах найсуворішої таємності» відбулася міжнародна зустріч щодо України за участю дипломатів західних країн, зокрема Німеччини, а також представників Бразилії, Індії, Китаю та ПАР.

Захід хотів заручитись підтримкою країн БРІКС. Зустріч нібито відбулася з ініціативи Києва, щоб переконати країни «глобального півдня» у безальтернативності української «формули миру». Ця формула передбачає передачу Україні територій у межах 1991 року та виплату росією репарацій.

Переговори між Києвом та Москвою припинилися у травні 2022 року з ініціативи Києва. У жовтні того ж року президент Володимир Зеленський підписав указ, який унеможливлює подальші переговори з країною-агресором, доки її президентом є володимир путін.

Американське видання Politico раніше повідомляло, що влада США готується до заморожування конфлікту в Україні. У Білому домі не виключають, що бойові дії триватимуть багато років чи навіть десятиліть.

Читайте також: Кулеба назвав три умови для поразки росії

Минулого тижня глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що хотів би провести глобальний саміт миру в Україні. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт