Ухвалили ключове рішення: уряд виділив півмільярда гривень на створення Національного військового кладовища

Наразі тривають проектні роботи для подальшого будівництва меморіалу

Кабінет міністрів України затвердив порядок використання півмільярда гривень, передбачений для будівництва Національного військово-меморіального кладовища поблизу Києва.Уряд затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті. Мова йде про 515 млн гривень, які ми виділяємо на будівництво та функціонування в цьому році. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

 За словами прем’єр-міністра, створення та облаштування Національного військового кладовища є однією із головних задач для міністерства у справах ветеранів на 2024 рік. Порядок використання грошей на будівництво кладовища забезпечить прозоре використання ресурсів для функціонування меморіалу на поточний рік, повідомили у прес-службі Мінветеранів. Меморіальний комплекс мають повністю облаштувати до 30 липня 2025 року.

«Національне військово-меморіальне кладовище стане центральним місцем, де кожен зможе віддати шану полеглим героям нашої Батьківщини. Це буде особливе місце, де перетинаються скорбота, гордість, біль, повага, безмежна вдячність та вічна пам’ять», – повідомив Денис Шмигаль.

Наразі тривають проектні роботи для подальшого будівництва меморіалу. 7 грудня 2023 року Мінветеранів презентувало проект Національного кладовища, а вже 8 грудня будівництво меморіалу за прикладом Арлінгтонського кладовища у США підтримали нардепи Верховної Ради.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також