Україна отримає «NASAMS», які захищають Пентагон та Білий дім

Виготовляє їх Норвегія та США

У п’ятницю Пентагон оголосив про виділення 820 мільйонів доларів нової військової допомоги Україні, яка включає передові системи протиповітряної оборони середньої та великої дальності та протиартилерійські радари для відповіді на інтенсивне використання росією ударів дальньої дії. Про це пише «DefenceNews».

Оголошення щодо Норвезького зенітно-ракетного комплексу («NASAMS») знаменує собою початок процесу укладання контрактів на обладнання на суму 770 мільйонів доларів США, включаючи ще чотири протиартилерійські радари та до 150 000 снарядів 155-мм артилерійських боєприпасів.

«NASAMS», розроблена норвезькою компанією «Kongsberg Defence and Aerospace», а також американською компанією «Raytheon Technologies», знаменує собою відхід від систем ППО російського виробництва, таких як С-300, які використовувала Україна. 

«Ця система, яку виробляють Норвегія та США, є системою НАТО, тому для нас важливо почати допомагати українцям перевести свої системи протиповітряної оборони від системи, яка зараз є радянського типу, запровадити щось із сучасних технологій», — заявив у п’ятницю високопоставлений чиновник оборони.

«NASAMS», які використовуються для охорони повітряного простору над Білим домом і Пентагоном, в останні роки були експортовані в Угорщину та Індію.

Нагадаємо, Україна отримає новий пакет допомоги від США.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт