Україні повернули загиблих військових, зокрема і з «Азовсталі»

50 на 50

Фото ілюстративне. Уніан

Україна провела черговий обмін тілами загиблих військових. У Запорізькій області відбувся обмін тілами загиблих військових між Україною та російською федерацією за формулою «50 на 50». Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

 Зазначено, що відповідної домовленості було досягнуто в результаті переговорів за участі уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олега Котенка.

«З 50-ти наших захисників 37 — героїчні оборонці «Азовсталі». Операція з обміну проводилась Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, ГУР МОУ, СБУ, ГШ ЗСУ та іншими силовими структурами України. Процес повернення тіл загиблих українських військових триває», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що у Львові та Києві провели акцію підтримки захисників Маріуполя.

Понад 2,5 тисячі захисників «Азовсталі», до яких також входять прикордонники, поліція та територіальна оборона, наразі, утримує Росія.

Київ домагається передачі їх усіх, але кілька російських законодавців вимагають, щоб деякі з солдатів, зокрема з полку «Азов», були притягнуті до суду.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також