Українські військові захопили в полон льотчика-«вагнерівця»

Бере участь у вбивстві українців за зарплату найманця — 205 тисяч рублів на місяць

Фото Цензор нет

У суботу, 18 червня, військові 72-ї механізованої бригади зі старого радянського переносного зенітно-ракетного комплексу «Ігла» збили під Світлодарськом штурмовик Су-25 ЗС РФ та захопили в полон російського льотчика. Про це повідомив у головний редактор «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов.

За словами Бутусова, ним виявився майор ПКС РФ Андрій Володимирович Федорчуков, який на допиті зізнався, що є найманцем приватної військової компанії «Вагнер», та бере участь у вбивстві українців за зарплату найманця — 205 тисяч рублів на місяць.

На допиті льотчик зазначив, що метою його атаки був ротний опорний пункт ЗСУ. Раніше він робив вильоти на бомбардування українських міст. Федорчуков дуже сподівається на обмін — він розуміє, що є найманцем і його можуть не виставити на обмін, і він може постраждати за свої злочини. До «вагнерівців» в Україні особливий рахунок, у цих руки по лікоть у крові, вони — фахівці з убивства мирних мешканців.

«З цікавого: російська авіація має великі проблеми з навігацією. У Федорчукова був із собою навігатор «Гармін», і смартфон із програмою «Пронебо», щоб мати більш точну навігацію, ніж бортові навігаційні засоби ПКС РФ. Не довіряють своєму «Глонас», все б американським користуватися. Цікаво, скільки «Гармінів» використовується ЗС РФ і чи американці можуть відстежити їх пересування? Це були б цінні дані», — зазначає Бутусов.

Крім того, він зазначає, що також важливо, що через великі втрати бойових літаків і вертольотів ЗС РФ почали наймати льотчиків, яких у них уже не вистачає. Зрозуміло, полонений найманець «Вагнера» — це важливий приз. Варто показати, до яких страшних наслідків призводить російський повітряний терор.

Видання опублікувало світлину Федорчукова, який родом із Владивостока зі своєю родиною, яку він утримує, скидаючи бомби на українських жінок та дітей, знищуючи наші міста.

Нагадаємо, що у Сєвєродонецьку взяли в полон танкіста з ДНР, який воював проти власного сина.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також