Український військовий збив російський вертоліт Ка-52 «Голкою»: подробиці (ФОТО)

Військовим стало шкода «Стінгера» на них витрачати

Українські військові поділилися історією, як «приземлили» російський гелікоптер. Про це розповів офіцер 93 бригади Холодний Яр на ім’я Ярослав та показав фотографії з дрона.

Військовий каже, що шкода було «Стінгера» на них витрачати, тому російський гвинтокрил Ка-52 збили звичайною «Іглою».

«Вночі ворожі гелікоптери заходили дуже низько. Вони кружляли над нашими позиціями, не даючи можливості навіть підняти голову. І хлопець-зенітник, прикомандирований до мого підрозділу, випустив по них дві ракети. Одна, щоправда, потрапила у теплову пастку, а інша збила Ка-52. Він впав. Були спроби ворога залетіти на наші позиції літаками та стріляти ракетами, але атаки ворога успіхів не мали. Оскільки вертоліт впав досить далеко від наших позицій, ближче до окупаційних військ, ми змогли близько підійти до нього лише вночі. А вдень літали туди дроном, аби роздивитися його згорілі уламки детальніше.

Жартуємо між собою, що збили російський гвинтокрил приблизною вартістю 15 мільйонів доларів зброєю за 100 баксів, за яку заплатили ще за Совєтів», каже військовий.

Офіцер уточнив, що окупанти зараз намагаються вести активний обстріл за допомогою артилерії та авіації у зоні його відповідальності.

«У нашому районі є розв’язка, яку вони намагаються захопити», — сказав Ярослав.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також