Уродженку Львівщини та її брата засудили за злив даних про ЗСУ російським спецслужбам (ФОТО)

Вони отримали по 15 років тюрми

На Харківщині уродженку міста Стрий та її брата засудили на 15 років тюрми за шпигунство на користь росії. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр.

Йдеться про про уродженця Донця Ігоря Рєзніка та уродженку міста Стрий Львівської області Наталію Бородіну, які разом працювали на одному підприємстві житлово-комунальної сфери прибиральником та двірником. Вони обрали собі псевдоніми Медуза та Драко.

Бородіна з серпня 2023 року через Telegram налагодила зв'язок із представником управління Генерального штабу збройних сил російської федерації. Майже одразу до цього також залучила свого рідного брата.

Протягом серпня 2023 – березня 2024 років Рєзнік та Бородіна збирали інформацію щодо дислокації підрозділів ЗСУ, розташування блокпостів і передавали її представнику ГУ ГШ зс рф. Також вони повідомляли його про рух транспортного засобу ЗСУ, про перебування особового складу та про переміщення військового транспорту та військових вантажів залізничним сполученням.

У грудні 2023 року Бородіна та Рєзнік склали письмові зобов`язання про співпрацю з співробітниками ГУ ГШ зс рф з метою проведення підривної діяльності проти України та через Telegram надіслали світлини цих зобов’язань представнику спецслужби держави-агресора.

Читайте також: Львівські митники викрили керівника благодійного фонду, який намагався ввезти вантажівку як гумдопомогу (ФОТО)

У суді Бородіна та Рєзнік свою вину визнали та зазначили, що бажали встановлення влади рф на території України. У вчиненому вони не розкаюються і повідомили, що за можливості продовжили б вчиняти аналогічні дії. Їм призначили покарання у виді позбавлення волі на 15 років, з конфіскацією всього майна.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також