Увага! У Львові запрацював електронний реєстр для вимушено переміщених осіб

Реєстрація важлива для ВПО, адже їм видають тимчасові посвідчення, з якими можна звернутися за певними соціальними послугами

Фото ілюстративне. Джерело: mariupolnews.com.ua

Львівська міська рада запровадила нову послугу — електронний реєстр вимушено переміщених осіб. Її надають у райадміністраціях міста та в 10 офісах Львівської громади.

Як повідомляє ЛМР, тут реєструють всіх громадян України, які через війну змушені  покинути свої домівки і тимчасово переїхали до Львова. Для цього працівникам райадміністрацій або офісів у громадах слід показати паспорт. А вже після реєстрації — отримати тимчасове посвідчення та реєстраційну картку, яка з появою електронного реєстру формується автоматично і залишається в базі.  

«Електронна реєстрація необхідна з декількох причин. Насамперед — для загального розуміння кількості людей, які прибули до Львова. Також така реєстрація важлива і для самих ВПО, адже їм видають тимчасові посвідчення, з якими можна звернутися в управління соцзахисту за певними соціальними послугами. Окрім того, віднедавна з таким посвідченням батьки можуть зробити своїм дітям планове щеплення», — розповіли у Департаменті міської агломерації ЛМР.  

Також наявність такого реєстру сприяє виконанню наказу голови Львівської обласної військової адміністрації про обов’язкову реєстрацію чоловіків призовного віку. Чоловіків, віком від 18 до 60 років, які прибули до Львівської МТГ, реєструють та з відривним талоном скеровують у Центр роботи з військовозобов’язаними переселенцями, що на вулиці Ветеранів, 11. Наявність такого талону суттєво пришвидшує процес оформлення, оскільки дані про особу вже є у реєстрі.

Окрім того, така реєстрація необхідна і в цілях безпеки як для самих ВПО, так і для громад, де вони тимчасово перебуватимуть. Власне, для цього і було розроблено спеціальний електронний реєстр.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також