В російському аеропорту двоє школярів скоїли умисний підпал військового гелікоптера Мі-8 (ФОТО)

Гелікоптер згорів майже повністю — від нього залишився тільки хвіст

У ніч на 11 вересня в Ямало-Ненецькому окрузі росії, двоє підлітків, віком 13 і 14 років, проникли на територію вертолітного майданчика місцевого аеропорту. Вони облили гелікоптер Мі-8 горючою рідиною та намагалися підпалити його за допомогою сигарет. Перший підпал не вдався, однак після повторної спроби стався вибух, який сильно обпік обличчя підліткам.

Як інформує «Стопкор», про це повідомляють пропагандистські росЗМІ посилаючись на телеграм-канал "База".

Юнаки, відбігши від місця події, викликали швидку допомогу, і були госпіталізовані. Гелікоптер згорів майже повністю — від нього залишився тільки хвіст.

Підлітки розповіли правоохоронцям, що за підпал їм обіцяли винагороду в розмірі 5 мільйонів рублів. Вони також зізналися, що кілька днів тому підпалили вежу мобільного зв'язку, за що отримали 30 тисяч рублів. Наразі школярі перебувають у лікарні під охороною.

Зазначається, що завдання на підпал гелікоптера підлітки отримали через Telegram, а батько одного з них зараз служить у російських збройних силах.



Що відомо про гелікоптер:

Мі-8 — це багатоцільовий військовий вертоліт радянського виробництва, розроблений у конструкторському бюро Міля. Він був вперше введений в експлуатацію в 1967 році і з того часу став одним із найпоширеніших військових вертольотів у світі.

Основні характеристики:

Екіпаж: 3 особи (2 пілоти та бортінженер)

Вантажопідйомність: може перевозити до 24 солдатів або до 4 тонн вантажу

Довжина: 18,17 м

Діаметр несучого гвинта: 21,29 м

Швидкість: максимальна крейсерська швидкість до 250 км/год

Дальність польоту: до 450 км без додаткових паливних баків

Озброєння: може бути оснащений кулеметами, ракетами класу "повітря-земля" та іншим озброєнням для підтримки наземних операцій.

Призначення:

Мі-8 використовується переважно для транспортування військових сил та вантажів, евакуації поранених, розвідки та забезпечення вогневої підтримки на полі бою. Завдяки своїй надійності та універсальності, він став ключовим елементом у багатьох військових операціях, особливо у важкодоступних районах, таких як гори або пустелі.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також