В розвідці Британії пояснили, як загибель Пригожина вдарить по ПВК «Вагнер»

Що буде з ПВК

Два дні тому, 23 серпня, рівно за два місяці після збройного заколоту найманців ПВК «Вагнер», у Тверській області росії розбився літак, на якому, як повідомляється, летіло все керівництво ПВК. Згідно з повідомленнями, загинули десятеро людей, серед яких власник «Вагнера» Євген Пригожин, та його заступник Уткін. Прогноз щодо долі ПВК «Вагнера» опублікували у міністерстві оборони Великої Британії, пише Обозреватель

В разі, якщо загибель Пригожина та інших керівників ПВК дійсно підтвердиться, це матиме глибокий дестабілізуючий вплив на «Вагнер», будь-який наступник не зможе зрівнятися з «кухарем Путіна». У цьому переконані у британській розвідці.

В розвідці зауважили, що бізнес-лайнер «Embraer», пов'язаний з «Вагнером», розбився у Тверській області, на шляху між Москвою та Санкт-Петербургом.

Це сталося 23 серпня, рівно за два місяці після початку короткого збройного заколоту «вагнерівців» і їхнього незавершеного походу на Москву.

«Російська влада стверджує, що 10 людей на борту загинули, включно з власником »Вагнера« Євгеном Пригожиним. Ще немає остаточних доказів того, що Пригожин був на борту, і відомо, що він вживає виняткових заходів безпеки. Однак існує велика ймовірність того, що він дійсно мертвий», – констатували у МО Британії.

Загибель Пригожина сильно вдарить по ПВК «Вагнер» і чинитиме глибокий дестабілізуючий вплив на цю приватну армію.

«Його (Пригожина. – ред.) особисті якості – гіперактивність, виняткова зухвалість, прагнення до результату та надзвичайна жорстокість – пронизували »Вагнер«, і навряд чи будь-який наступник з ними зрівняється. Вакуум лідерства »Вагнера« посилиться тим, що засновник і польовий командир Дмитро Уткін, а також начальник служби безпеки і начальник транспортної логістики Валерій Чекалов також загинули», – прогнозують у британській розвідці.

Так, ввечері 23 серпня у Бологівському районі Тверської області, за 15 кілометрів від авіабази «Хотилове», впав приватний бізнес-джет, пов'язаний з ПВК «Вагнер». На ньому, як зазначили у Росавіації, мали летіти власник «Вагнера» Пригожин, а також представники вищого керівництва цієї ПВК.

Усі сім пасажирів борту, а також троє членів екіпажу загинули.

Упродовж певного часу впевненості у тому, що Пригожин дійсно був у літаку, не було, однак згодом почали з'являтися повідомлення про його загибель.

Пізніше у розвідці США підтвердили, що Пригожин загинув.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена