В Україні продовжать термін дії воєнного стану

Проєкт закону сьогодні зареєстрований у парламенті

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Президент Володимир Зеленський пропонує продовжити термін воєнного стану в Україні, повідомляє «Українська правда».

Проєкт закону № 7389 про затвердження указу президента «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» зареєстрований у парламенті 18 травня.

Текст документа на сайті ВР, наразі, відсутній.

Як повідомлялося, 24 лютого Зеленський своїм указом запровадив воєнний стан у зв’язку з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Після цього парламент декілька разів за ініціативою президента продовжував термін дії воєнного стану — наразі, в Україні до 25 травня триває цей стан.

Під час воєнного стану в країні допускається особливий режим в’їзду та виїзду, обмежується свобода пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також рух транспортних засобів. Встановлюється комендантська година.

Також на період воєнного стану можлива заборона діяльності певних політичних партій чи громадських об’єднань, які ведуть роботу проти незалежності України.

Разом з тим, у країні буде продовжена мобілізація чоловіків для служби в Збройних силах України. Проте вона матиме вибірковий характер, адже, за словами начальника управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Романа Горбача, наша армія укомплектована на 100 % в аспекті особового складу.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також