Військовий експерт вказав на серйозну помилку українців

Не варто їх недооцінювати

Фото ілюстративне

Військовий експерт вважає, що не варто недооцінювати росіян, яких женуть на війну, навіть якщо це алкоголіки та асоціальні елементи, вважає Петро Черник.

Таку думку військовий експерт Петро Черник висловив в коментарі «ТСН.ua».

Мобілізовані росіяни поповнять ряди механізованих і танкових військ, а частина — стануть артилеристами.

«Переважно це буде піхота», — каже Петро Черник.

Аналізуючи відео, які з’явились у мережі та на яких на вигляд не дуже тверезі росіяни їдуть на війну, Черник відповів так: «Ми робимо дуже серйозну помилку, намагаючись побачити в їхньому бардаку якісь позитивні ознаки для нас. Мовляв, ці солдати не зможуть воювати. Це помилка. Ми намагаємось дивитися на них крізь призму підготовки нашого солдата, який для нас є цінністю. Але в росії інша філософія ставлення до солдата. Для них він — це м’ясо, яке відпрацює максимум три бої і загине. Якщо солдат навіть алкоголік, то він зможе взяти до рук автомат, дві гранати та РПГ, після чого піде вмирати. І поки ми його знищимо, він ще здійснить постріл у наш бік».

Про саму мобілізацію Петро Черник каже, що навіть на старті вона не буде вдалою.

«Соціальне напруження з виходами на площі почалося. Кілометрові черги зі спробою втекти, викуплені на місяць наперед авіаквитки — це ознака того, що соціальний протест починається», — каже Черник.

На запитання про те, як краще підготуватися Україні до «зустрічі» тих, кого путін відправив на забій, експерт відповів так: «Як готувалися, так і готуємося. Скажу умовно: на нас бігли троє дикунів, а тепер — шестеро».

Раніше повідомлялося, що росіяни купують авіаквитки в один бік по ціні престижного автомобіля.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена