Володимир Зеленський відреагував на «евакуацію» та виліт дипломатів, депутатів та олігархів з України

Сказав, що «головне, щоб вони порожніми летіли».

Володимир Зеленський, фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський також прокоментував поширену у ЗМІ інформацію про нібито виїзди деяких дипломатів, бізнесменів, депутатів за територію України на тлі зростання напруженості навколо України через агресію РФ. Відповідну заяву президент зробив на спільній пресконференції із німецьким канцлером Олафом Шольцем. Про це пише «ТСН».

Коментуючи інформацію про те, що деякі українські політики та бізнесмени, нібито, виїхали чартерними літаками з країни через загрозу нового російського вторгнення, Зеленський жартуючи сказав, що «головне, щоб вони порожніми летіли, а не вивозили щось».

Водночас, президент зауважив, що ті, хто залишаються, вони свідомі громадяни України.

«Щодо політиків, дипломатів, бізнесменів... Ви сказали, 30 чартерів лише вчора полетіли?... Це говорить, що у нас багата країна! Ось пан Шольц каже, що треба інвестувати в Україну... Ось бачите, у нас вчора 30 чартерів відлетіло... Головне, щоб вони порожніми летіли, а не вивозили щось... Я думаю, залишаються надійні. Залишаються громадяни України. Я хочу їм усім подякувати. Передусім, подякувати дипломатам — це дуже важливий момент на цьому шляху, на якому важливо, хто з тобою. Залишаються ті, хто з нами», — сказав Зеленський.

Натомість, переїзд деяких посольств на західну Україну Зеленський назвав «великою помилкою».

«Велика помилка, що деякі посольства, але це їхнє рішення, переїздять на західну Україну, бо немає західної України, є Україна — вона цільна. Тому, не дай боже, якщо щось відбудеться, буде всюди. Не можна бути, скажімо так, від ескалації, в 5–6 годинах. Ми всі одна країна... Але це їхній вибір», — підсумував президент.

Також Зеленський заперечив повідомлення про від’їзд дружини і дітей за кордон.

Зокрема, Володимир Зеленський запевнив, що його родина завжди перебуває з ним і з Україною. І, на його думку, його дружина як перша леді повинна показувати приклад, як повинні поводитися сім’ї, особливо в нинішній неспокійний час. Президент наголосив, що нині важливо підтримувати Україну.

«Моя родина завжди зі мною. Завжди з Україною і це без пафосу. Я президент, моя дружина не просто дружина, вона перша леді і повинна показувати приклад, як повинні поводитися сім’ї. Це, я вважаю, принципова річ, дуже важлива (річ — ред.) для держави і для суспільства — підтримувати Україну, бо ти є українець. Громадянин не той, у кого є паспорт, а той — хто сьогодні в Україні. Я вважаю, що у великий час живемо», — відповів Зеленський на запитання, чи виїздила з України його родина.

Нагадаємо, у ЗМІ оприлюднили список нардепів, які покинули країну.

Також деякі видання повідомили про масовий відліт з України чартерів бізнесменів та олігархів.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також